KOCAELİ / GÖLCÜK - Yaşama Sevinci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)

Ara

Okulumuz Rehberlik servisi ve Okul hemşiresinin işbirliği ile öğrencilerimize yönelik "Öz bakım Becerileri" eğitimi gerçekleşmiştir. Eğitim sonrasında öğrencilerimiz öğretmenlerinin gözetiminde öğrendikleri bilgileri uygulamaya geçirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Uğur Mumcu Ortaokulu 5-B sınıf öğrencileri Engelliler Günü kapsamında okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz ile atölye çalışmaları ve drama çalışmaları gerçekleştirdiler. Keyifli ve farkındalığı yüksek bu etkinlikte başta Uğur Mumcu Ortaokulu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Gölcük TEMA Vakfı okulumuzda tohum ekme etkinliği düzenledi. Tüm Yaşama Sevinci öğrencileri ve öğretmenleri olarak okul bahçemizde "meşe palamudu" tohumları ektik. Bu anlamlı ve renkli etkinlikte emeği geçen Tema Vakfına ve gönüllülerine çok teşekkür ederiz.

Ara

5 Aralık Dünya Toprak Günü kapsamında Tarım Atölyesi öğretmenimiz Çiğdem Adıyaman tarafından lastik saksı boyama etkinliği düzenlendi. Renkli ve keyifli geçen etkinliğe tüm öğrencilerimiz katıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

İhmal ve İstismardan Korunma Rehberlik özel hedefi kapsamında tüm öğrencilerimize yönelik okul Psikolojik Danışmanlarımız tarafından "Mahremiyet Eğitimi" Rehberlik çalışması gerçekleştirildi. Etkileşimli ve verimli geçen çalışmada emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Gölcük Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde etkinlikler düzenlendi. 17 Ağustos Spor Salonu ve Gençlik Merkezinde organize edilen programa ve İzmit Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Otizm Spor ve Yaşam Evinde düzenlenen"Engelsiz Kış Festivali" etkinliğine Yaşama Sevinci öğrencilerimiz de katıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Kasım ayı itibariyle 2. si düzenlenen "Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Bireylerin Geçirdiği Evreler ve Çocukta Davranış Değiştirme Yöntemleri" konulu Aile Eğitimimiz okulumuz Özel Eğitim Öğretmenlerinden Hasan KILIÇ ve Nihal ÇİMEN tarafından gerçekleştirildi. Yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı velilerimize ve seminerde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Alanında uzman kişilerin katılımıyla devamı gelecek olan eğitimlerimize tüm velilerimiz davetlidir.

Kas

"Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır." M.K. ATATÜRK

Yaşama Sevincinde 24 Kasım Öğretmenler Günü değerli öğretmen arkadaşlarımızın ve sevgili öğrencilerimizin hazırlamış oldukları program dahilinde hem duygulu hem coşkulu kutlandı. Bu özel günde bizleri değerli hissettiren Yaşama Sevinci ailesine, tüm öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Gölcük Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Bocce Öğretmenler Turnuvasında okulumuz Yaşama Sevinci Ö.E.U.O birincilik elde etmiştir. Şampiyonluklarından dolayı öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ederiz.

Kas

Ulu Önder Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Yaşama Sevinci ailesi olarak Atatürk'ü saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz.

Kas

Sağlık Haftası kapsamında Okulumuz Hemşiresi Gülsüm Bektaş tarafından öğrencilerimize yönelik etkinlikler düzenlendi. Sağlıklı ve sağlıksız besinleri uygulamalı ve eğlenceli bir şekilde öğrenen öğrencilerimiz sağlıklı yaşam ile ilgili farkındalık kazanmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Ulu Önder Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız okulumuzda coşku ve heyecanla kutlandı. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu gösteriler ve ardından Cumhuriyet yürüyüşüyle devam eden kutlamalar tüm Yaşama Sevinci ailesi olarak coşkuyla karşılandı. Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz ve kutlamada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Gölcük Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Bocce Turnuvasına Yaşama Sevinci öğrencilerimiz katılmıştır. Etkinliğe katılan öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne teşekkürlerimizi iletiriz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100 yılı kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Cumhuriyet koşusu Kros Etkinliğine Yaşama Sevinci öğrencilerimiz de katıldı. Yarışmaya katılıp madalya kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, etkinlikte emeği geçen herkese de teşekkürlerimizi iletiriz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında "Afete Hazırlık" konusunda öğrencilerin farkındalık ve bilgilerinin artırılması amacıyla Sivil Savunma Komisyon öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize her kademe ve sınıf düzeyinde eğitim verilmiştir. Ardından öğrencilerimize yönelik sınıf sınıf deprem tatbikatı yaptırılmıştır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.