T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Yaşama Sevinci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)

2023-2024 OKUL SAĞLIĞI PLANI

YAŞAMA SEVİNCİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

OKUL SAĞLIĞI PLANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAŞAMA SEVİNCİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

OKUL SAĞLIĞI PLANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beslenme Dostu Okul Planı Formu

AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için;

 Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,

 Çocuklarda obezite,

 Sağlıklı okul dönemi,

 Sağlık risklerine göre çocuk ve aile beslenmesi programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek. Aile bireylerinde beslenme bilincini arttırmak, sağlık risklerini azaltmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için gerekli beslenme eğitim hizmetini sağlamak

HEDEFLER:

“Beslenme Dostu Okul Projesi” ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi

 Okullarımızda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması

 Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması

 Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

 Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması

 Kurumun eksikliklerini belirleyerek okulun sağlık hizmetlerinin yükseltilmesi.

 

ETKİNLİKLER ve İZLEME - DEĞERLENDİRME

ETKİNLİKLER

UYGULAMA

ZAMANI

AÇIK HEDEF UYGULANDIMI?

İZLEME – DEĞERLENDİRME

EVET

HAYIR

Okul sağlığı yönetim ekibinin kurulması

Eylül

 

ü   

 

Okul Sağlığı Yönetim Ekibi evrakının hazırlanması

Okul sağlığı yönetim ekibi tarafından beslenme dostu okul projesi toplantısının yapılması

Eylül

 

ü   

 

Toplantı yapılması

 

ETKİNLİKLER ve İZLEME - DEĞERLENDİRME

ETKİNLİKLER

UYGULAMA

ZAMANI

AÇIK HEDEF UYGULANDI MI?

İZLEME – DEĞERLENDİRME

EVET

HAYIR

Yemekhane denetleme ekibinin kurulması

Eylül

ü   

 

Denetleme ekibi ilk denetimini gerçekleştirdi.

Eylül ayı çalışma raporunun ve Ekim ayı yemek listesinin denetlenmesi

Eylül

 

ü   

 

Eylül ayı çalışma raporu oluşturuldu. Ekim ayı yemek listesi denetlendi.

Yemekhanenin denetlenmesi

Eylül

 

 

Yemekhane denetleme ekibi, yemekhaneyi denetledi.

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Eylül

 

 

Ayın meyvesi olarak elma seçildi.Etkinlikler yapıldı.

Öğrenci, öğretmen ve okul calışanları  sağlıklı

beslenme ve hareketli hayatı teşvik edecek

okulumuz araka bahçesinde yürüyüş düzenlenmesi.Hemşiremiz sağlıklı beslenmenin faydalarını açıklaması

 

 

 

 Tüm öğrencilerimiz hareketli yaşam için etkiliğimize katıldı.Sağlıklı Beslenme faydaları öğrenildi.

 

‘Dünya Okul Sütü Günü’ nün kutlanması

Eylül

 

 

Her öğrenciye sütün faydaları anlatıldı .

 

Yıllık çalışma planının hazırlanıp internette yayınlanması.

Ekim

 

 

Okulun internet sitesinde yayınlandı.

Okul panosunun oluşturulması, afişlerin asılması.

Ekim

 

 

Panolar hazırlandı.

Sağlık için spor etkinliklerinin yapılması.

Ekim

 

 

Okulun araka bahçesinde yürüyüş düzenlendi.

Okuldaki tüm öğrencilerin boy ve kilolarının tespit edilmesi.

Ekim

 

 

Periyodik izlem kapsamında yapıldı.

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Ekim

 

 

Ayın meyvesi olarak ‘armut’ seçildi. Armut  faydaları anlatıldı, armut  resimleri çizildi.

 

Veli bilgilendirme toplantılarında sağlıklı beslenme konularına

değinilmesi

 

 

 

Veli toplantısında sağlıklı beslenmenin faydaları açıklandı.

 

Öğrencilerle kış sebzelerinden ‘Turşu Kurma’ etkinliği

Ekim

 

 

 Öğrencilerimize kış sebzeleri tanıtıldı. Turşu kurma etkinliği ile bu sebzelerin yararları anlatıldı.

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Ekim

 

 

Ayın meyvesi olarak c vitamini deposu olarak mandalina secildi.

‘Dünya El Yıkama

 Günü’ etkinliğinin yapılması

Ekim

 

 

Pano düzenlendi.tüm öğrenciler bilgilendirildi.

Ekim ayı calışma raporunun değerlendirilmesi.Kasım  ayı yemek listesinin denetlenmesi

Ekim

 

 

Okul sağlığı yönetim ekibi tarafından değerlendirildi.Yemekhane denetleme komisyonu üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Yemekhanenin denetlenmesi

Ekim

 

 

Yemekhane denetleme ekipi tarafından değerlendirildi.

 

ETKİNLİKLER ve İZLEME - DEĞERLENDİRME

ETKİNLİKLER

UYGULAMA

ZAMANI

AÇIK HEDEF UYGULANDIMI?

İZLEME – DEĞERLENDİRME

EVET

HAYIR

Okul beslenme programı hakkında ve sağlıklı beslenme konusunda öğrencilere bilgiler verilmesi.

Kasım

 

 

 

Okul beslenme panosunda Sağlıklı ve Dengeli Beslenme ilgili bilgiler duyurulması

Kasım

 

 

 

“14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle abur cubura son etkinliği yapılması.

Kasım

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Kasım

 

 

 

Öğrencilerin boy, kilo ölçümlerinin sonucuna göre problem yaşayan öğrencilerle ve velilerle görüşülmesi.

Kasım

 

 

 

‘Dünya Diyabet Günü’ etkinliğinin yapılması

Kasım

 

 

 

Kasım ayı çalışma raporunun ve Aralık ayı yemek listesinin denetlenmesi

Kasım

 

 

 

Yemekhanenin denetlenmesi

Kasım

 

 

 

‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla okulumuz hemşiresinin sunum yapması

Kasım

 

 

 

Okul beslenme panosunda “Sağlıklı ve Dengeli Beslenme” ile ilgili bilgiler duyurulması.

Aralık

 

 

 

Okulun web sayfasında beslenme köşesinin oluşturulması.

Aralık

 

 

 

Fastfood hakkında bilgilendirme. Abur cuburlar hakkında bilgilendirme

Aralık

 

 

 

‘Yerli Malı Haftası’ nın kutlanması

Aralık

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Aralık

 

 

 

 

 

 

 

ETKİNLİKLER ve İZLEME - DEĞERLENDİRME

ETKİNLİKLER

UYGULAMA

ZAMANI

AÇIK HEDEF UYGULANDIMI?

İZLEME – DEĞERLENDİRME

EVET

HAYIR

Meyve ve süt günleri düzenlemek.

Ocak

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Ocak

 

 

 

Ocak ayı çalışma raporunun ve Şubat ayı yemek listesinin denetlenmesi.

Ocak

 

 

 

Yemekhanenin denetlenmesi

Ocak

 

 

 

Öğrencilere doğru beslenme hakkında eğitici cd. İzletilmesi.

Şubat

 

 

 

Sağlıklı Yaşam Panosunun düzenlenmesi

Şubat

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Şubat

 

 

 

Şubat ayı rapor ve Mart ayı beslenme listesinin hazırlanması.

Şubat

 

 

 

Yemekhanenin denetlenmesi

Şubat

 

 

 

“22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla pano hazırlanması.

Mart

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Mart

 

 

 

Mart ayı çalışma raporunun ve Nisan ayı yemek listesinin denetlenmesi.

Mart

 

 

 

Yemekhanenin denetlenmesi

Mart

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Nisan

 

 

 

Nisan ayı rapor ve Mayıs ayı beslenme listesinin hazırlanması.

Nisan

 

 

 

Yemekhanenin denetlenmesi

Nisan

 

 

 

“22 Mayıs Dünya Obezite Günü” ile ilgili etkinlikler yapmak.

Mayıs

 

 

 

‘Ayın Meyvesi’ etkinliğinin yapılması

Mayıs

 

 

 

Mayıs ayı rapor ve Haziran ayı beslenme listesinin denetlenmesi.

Mayıs

 

 

 

Yemekhanenin denetlenmesi

Mayıs

 

 

 

Öğrenci,okul çalışanları ve ailelerin katılımı ile sağlıklı beslenme

Ve hareketli hayatı teşvik edecek yarışmalar,oyunlar,spor müsabakaları vb. etkinlikler içeren bir piknik organizasyonu

Haziran

 

 

 

Yapılan çalışmaların değerlendirilmesi

Haziran

 

 

 

 

                                                                                                                                       UYGUNDUR

                                                                                                                                                                                                                                                                                 OKUL MÜDÜRÜ 

                                                                                                                                                                                                                                                                                 TEOMAN DEMİR

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 13:59 - Görüntülenme: 663
  Beğen | 1  kişi beğendi